37%
Andel fästvallor i Waxbook
63%
Andel glidvallor i Waxbook
33%
Andel klister bland fästvallor
12%
Andel pulver bland glidvallor

Vallningsförslag

Din ort:
Umeå

Visa avancerat förslag Visa enkelt förslag Ändra ort

Glidvallor

Beskrivning

Glid: smält in glidvallan med ett vallajärn. Håll hela tiden järnet i rörelse för att undvika att bränna belaget. Låt kallna och sickla bort med plast/plexisickel. Borsta bort resterande glidvalla med bronsborste och nylonborste.

Fäste: rugga upp fästytan med ett fint sandpapper. Applicera därefter ett antal lager med den aktuella fästvallan. Använd en vallakloss mellan varven för att jämna ut fästvallan. Vid behov kan ett kortare men tjockare lager läggas under mitten av fästzonen.

Beskrivning

Glid: smält in HF8BW med ett vallajärn. Håll hela tiden järnet i rörelse för att undvika att bränna belaget. Låt kallna och sickla bort med plast/plexisickel. Borsta bort resterande glidvalla med bronsborste och nylonborste. Upprepa med HF8 Red.

Fäste: rugga upp fästytan med ett fint sandpapper. Applicera Base Binder och därefter ett antal lager med VR50. Använd en vallakloss mellan varven för att jämna ut fästvallan. Vid behov kan ett kortare men tjockare lager läggas under mitten av fästzonen.

Om vallningsförslaget

Det du tittar på ovan är ett automatiskt vallningsförslag! Vårt förslag till vallning bygger på en gissning av din geografiska position och använder väderdata från yr.no tillsammans med information från waxbook.se för att ge dig ett dagsaktuellt tips för hur du kan valla dina skidor. Om vi gissat fel på din position kan du själv skriva in den ort du befinner dig på genom länken "ändra ort". Du kan även få ett mer avancerat förslag genom att klicka på länken "avancerat förslag".

Vad är waxbook?

Waxbook är en gratis tjänst för längdskidåkare med fokus på skidvallning. Här hittar du fakta om vallor, information om skidvallningar, verktyg för glidtester och en avancerad sökfunktion.

All data i Waxbook skapas av våra användare vilket innebär att alla som vill kan lägga till och dela fakta om vallor skapa och spara vallningar. Med andra ord, ju fler användare vi är, desto bättre blir kvalitén i tjänsten!

Loading...

Söker...

Sökning klar